Is het wonen in een tiny house leuk?

Dat er een flinke woningnood is, weet iedereen onderhand wel. De bevolking groeit hard, het huizenaanbod minder hard. Dit is het moment waarop de tiny houses de opmars maken. Wat trekt deze mensen tot deze manier van leven? Klein maar praktisch en een stuk goedkoper wonen.

Financiële vrijheid

Veel mensen kiezen voor het wonen in een tiny house om flink te kunnen besparen op huur of een hypotheek. Tiny Houses zijn tegenwoordig kant-en-klaar te bestellen en als je mazzel hebt kun je dit gewoon betalen van je spaargeld of anders zou er een kleine hypotheek op gevestigd worden. Ook zijn de vaste lasten aanzienlijk lager. Je verbruikt minder stroom en je neemt geen water meer af bij de watermaatschappij.

Soorten tiny houses

Er zijn zoveel verschillende soorten tiny houses dat er altijd wel een match te vinden is. Er zijn complete tiny house bouwpakketten, echt kleine woningen met meerdere verdiepingen. Maar ook containerwoningen vast op een fundering of zelfs op een trailer is een optie!

Beter voor het milieu

Het leuke van een tiny house is dat je heel bewust wordt van hoe je leeft. De meeste tiny houses hebben zonnepanelen en gebruiken gefilterd regenwater om mee te douchen. Omdat het huis ook veel kleiner is kost het ook een stuk minder energie om het te verwarmen dan bij een normaal huis.

Alles is praktisch ingedeeld

Door de kleinere ruimte is elke meter van de woning efficiënt ingedeeld. De trap is ook meteen de voorraadkast en de bank heeft berging eronder en is om te bouwen tot bed. Hierdoor ga je veel bewuster om met de ruimte en de spullen die je hebt.

Je leeft veel meer buiten

Wanneer je in een tiny house woont, zul je meer buiten komen. Omdat tiny houses geheel zelfvoorzienend zijn, is er vaak een moestuin aangelegd bij de woning. Zo kom je een stuk meer buiten, geniet je van de frisse lucht en zul je meer bewegen.

Locatie tiny house

De locatie van de tiny house is voor de meeste het grootste pluspunt. De woning is vaak landelijk gelegen of in een bosrijk gebied. Je wordt omringd door natuur en kan op die manier echt tot rust komen. Veel tiny houses hebben ook de mogelijkheid om verplaatst te kunnen worden. Hierdoor zit je niet vast aan een locatie, maar ervaar je de ultieme vrijheid van kunnen wonen waar je maar wilt.