Een leuk interieur vinden voor je caravan. Hoe doe je dat?

De meeste mensen hebben al snel een standaard beeld bij de inrichting van een caravan. De standaard printjes op de bankjes en de lichte houten kastjes. Dit kun je natuurlijk zo leuk maken zoals je zelf wilt! We geven je wat tips en inspiratie.

De indeling

De indeling van een caravan is over het algemeen redelijk standaard. Er is een slaapgedeelte, een tafel met zitgedeelte en in het midden vaak een keukentje en een kleine badkamer. De oplossing om toch zoveel mogelijk opbergruimte en dit ook zo praktisch mogelijk te doen zijn bakjes, vakjes en zakjes. Zo heb je het minste last van verschuivingen tijdens het rijden en is alles makkelijk op te ruimen en weer terug te vinden.

Verven

Ja, ook een caravan kun je gewoon voorzien van een likje verf of behang! Dit kan al zo’n groot verschil maken en maakt het meteen persoonlijk. Zorg wel dat je de juist soort verf hebt voor de ondergrond, anders blijft het niet mooi zitten. Ook de kastjes kun je makkelijk aanpassen. Beplak deze bijvoorbeeld met folie met een kleur of print. Meteen een compleet ander gezicht!

Kussens en matrassen

Vaak zitten er in caravans saaie en ouderwets standaard kussens. Maar deze zijn makkelijk te voorzien van een nieuw stofje. Zo kan het meteen een geheel andere look geven. Ook is een fijn matras belangrijk als je lekker wilt slapen. Er zijn genoeg bedrijven in Nederland die deze kussens en matrassen op maat kunnen maken voor jouw caravan.

Gordijnen

Goede gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting. Kies hier voor verduisterende gordijnen, omdat het nogal licht kan zijn op een camping. Ook helpt het mee met het isoleren van je caravan. Ze zorgen dat het overdag koeler is en ‘s avonds wat warmer in de caravan. Ook gordijnen zijn bij meerdere specialisten op maat te maken, of probeer ze zelf te maken!

Huiselijk maken

Kleed je caravan gezellig aan met kleine accessoires die niet al te veel ruimte innemen. Kies voor een sliert hanglampjes om de zithoek heen en leg er een paar gezellig kussentjes bij. Om er een grote geheel van te maken kun je zorgen dat je print van de kussentjes op meerdere plekken terugkomt. Kies dan voor een dekbedovertrek in dezelfde kleur en match de theedoeken er ook bij.