Wonen in een caravan, welke voordelen heeft het?

Voor veel mensen is het een droom, wonen en reizen in een caravan. Je kan gaan en staan waar je wilt en je bent niet gebonden aan een plek. De ultieme vrijheid toch? Lees verder voor de voordelen die je zeker zullen overtuigen.

Soorten caravans

Voor het wonen in een caravan zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een stacaravan, waardoor je vast op 1 plek blijft wonen. De gewone caravan, die je achter de auto hangt en mee rond kan reizen. Of de camper, je woning op wielen waarmee je gaat en staat waar je maar wilt. Alle drie de opties geven je dezelfde vrijheid, ondanks dat een stacaravan op dezelfde plek blijft staan.

Volledige vrijheid

Je kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer je maar wilt. Doordat je niet aan een plek verbonden zit kun je zelf je route bepalen. Je kunt van camping naar camping reizen of in sommige landen mag je zelfs wild kamperen. Zo ontdek je de mooiste plekken en ontmoet je veel nieuwe mensen onderweg!

Minimalistisch leven

Het leven in een caravan verschilt natuurlijk flink van het leven in een normaal huis. Ten eerste al de oppervlakte. Een caravan is een stuk kleiner. Hierdoor zul je met veel minder spullen moeten gaan leven. Dit betekent wel dat je ze meer gaat waarderen en daardoor een stuk bewuster gaat leven.

Lage kosten

Naast dat je CO2 voetafdruk een stuk lager is, zijn de kosten dat ook. Er zijn maar een paar vaste lasten per maand en daarvan is de grootste uitgave brandstof en verzekeringen. Je zit niet meer vast een een huur of hypotheek en gas, licht en water kosten.

Hypotheekvrij

Voor de aanschaf van een caravan kun je geen hypotheek krijgen en moet dus aangeschaft worden van je eigen spaargeld. Je kunt de caravan natuurlijk zo luxe aanschaffen of maken hoe je zelf wilt. Caravans zijn niet duur in aanschaf en doordat je er geen hypotheek op vestigt geeft dit heel veel financiële vrijheid.

Dichter bij de natuur

Door het wonen in een caravan brengt het je een stuk dichter bij de natuur. Je overnacht op campings of natuurparken, of de stacaravan staat op een stuk land of recreatiepark die ook vaak omringt zijn door bossen of aan het water liggen.