keuken

De voordelen van showroomkeukens

Je bent op zoek naar een keuken en je gaat dan ook driftig op zoek naar een geschikte nieuwe keuken. Je bezoekt online webshops en je bezoekt winkels om ideeën op te doen en dan gebeurt het opeens. De verkoper stelt voor om een showroomkeuken te bestellen, maar is dat wel een goed idee? Bij de meeste mensen gaan de haren recht overeind staan als ze het woord ‘showroom’ horen, maar het is helemaal niet zo raar om showroomkeukens te kopen. In onze blog vertellen we welke voordelen je hebt als je hiervoor kiest.

Kwaliteit voor een spotprijs

Hoe goedkoper de keuken, des te minder de kwaliteit is. De materialen zijn niet van de beste kwaliteit en in plaats van de luxueuze stoomoven van Miele krijg je een combi magnetron van Sharp. Showroomkeukens zijn vaak net zo goedkoop als goedkopere nieuwe keukens, maar dan wel van de kwaliteit van een A-klasse keuken. Nu vraag je jezelf af waarom het zo goedkoop is. Dan moet er toch iets mis zijn? En dat is niet het geval. De reden dat showroomkeukens zo goedkoop zijn is dat de winkelier de keuken zo snel mogelijk ziet verdwijnen. Bijvoorbeeld om plaats te maken voor een nieuwe collectie.

Snellere levertijd van showroomkeukens

Een andere goede reden om voor showroomkeukens te kiezen heeft te maken met de levertijd. Tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering dat een nieuwe keuken weken en zelfs maanden op zich laat wachten. Showroomkeukens zijn soms binnen enkele dagen tot maximaal 2 weken leverbaar. Afhankelijk of er monteurs beschikbaar zijn en hoe vol de planning is. Dus verwacht niet dat je binnen een dag de keuken hebt, maar je hoeft in ieder geval een stuk minder lang te wachten dan wanneer je een nieuwe keuken koopt.

Aanpassingen zijn gewoon mogelijk bij showroomkeukens

Showroomkeukens kunnen ook nog steeds naar wens worden aangepast. Tot in het redelijke welteverstaan. De keuken moet immers passen en op maat worden gemaakt en je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld andere inbouwapparaten dan die je in de showroom ziet staan. Je kunt het bespreken met de verkoper en die zal aangeven of de gewenste aanpassingen wel of niet mogelijk zijn.

Showroomkeukens zijn compleet

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar het feit dat een keuken uit de showroom altijd compleet is. Ze worden inclusief alle inbouwapparaten en toebehoren die je in de winkel ziet geleverd. Je hebt dus een vaste prijs voor alles wat je ziet en dat is toch een fijne wetenschap. Omdat showroomkeukens het visitekaartje van een winkel zijn, zien we ook dat de keukens met de beste materialen en merken zijn uitgerust. Waar jij dus van kunt profiteren als ze er afscheid van willen nemen.

Je kunt nog steeds onderhandelen over de prijs

Showroomkeukens zijn al spotgoedkoop, maar we praten nog steeds over fikse bedragen. En onderhandelen is altijd mogelijk. Ook al zegt een verkoper dat het de bodemprijs is. Dat is namelijk niet het geval. En houdt er ook rekening mee dat de winkel zo snel mogelijk afscheid wil nemen van de showroomkeuken. Hoe langer die er staat, des te meer geld het kost. En er is dan ook geen ruimte om bijvoorbeeld een nieuwe collectie neer te zetten. Maak hier gebruik van en profiteer van extra korting. Al zou je er wel om moeten vragen.

Meer weten? Ga dan naar de website van Superkeukens.nl